1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Gekonfijt lam

Gekonfijt lam

Door: marcdepester

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-09-2019

Ingrediënten 8 personen


8 sjalotten
2 lamsschenkels
1 lamsschouder
600 g passata bio
3 dl water
2 groentebouillonblokjes
4 dl rode wijn
3 eetlepels extra vierge olijfolie
1 knoflookbol
4 takjes verse tijm
2 eetlepels mosterd op grootmoeders wijze
1 kruidentuiltje
4 takjes verse rozemarijn
4 laurierblaadjes
1 koffielepel korianderzaadjes
1 koffielepel zwarte peperbolletjes


Gekonfijt lam
Gekonfijt lam

Makkelijke  bereiding, en dan 7 uur in de oven - slow coocking- , overheerlijk ! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 min. + 6 u baktijd

-Verwarm de oven voor op 140°C.
-Wind een touwtje rond het vlees en steek er de takjes kruiden en de laurier achter.
-Snijd de sjalotten en de teentjes knoflook doormidden zonder ze te pellen.
-Schroei het vlees dicht in een stoofpot met de olijfolie.

-Voeg de rode wijn toe, de verkruimelde bouillonblokjes, de knoflook, de sjalotten, de mosterd, het kruidentuiltje, de peperbolletjes en de koriander, de passata en het water.
-Dek af en laat 6 u in de oven konfijten.
-Haal het vlees uit de oven, zeef de saus en laat enkele minuten inkoken.

Tags

Serveertip

Kooktip

1 Lamsschouder en 2 lamsschenkels zijn ongeveer 2,2 kg vlees.

Bron

Delhaize



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top