1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Saus
  5. Auberginegratin met lam en witte saus met feta

Auberginegratin met lam en witte saus met feta

Door: marcdepester

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-09-2019

Ingrediënten 4 personen


300 g lamsbout (reepjes)
300 g gegrilde aubergineschijven (diepvries)
450 g gekookte aardappelschijfjes
25 cl bechamelsaus (zelfgemaakt of gebruiksklaar gekocht)
25 cl melk
100 g feta
1 eetlepel bieslook
1 eetlepel dille
peper


Auberginegratin met lam en witte saus met feta
Auberginegratin met lam en witte saus met feta

Makkelijk en lekker

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Snijd het lamsvlees in kleine blokjes en de aubergineschijfjes in grotere stukken.
-Meng de melk, de bechamelsaus en de feta tot je een homogene pasta krijgt. Voeg peper en kruiden toe en roer het geheel om.
-Schik de aubergineschijfjes, het lamsvlees en de aardappelen in een gratineerschaal.
-Giet de saus erover en laat gedurende 25 min. goudgeel bakken in de oven.

Tags

Serveertip

Dien warm op, met een salade.

Bron

Delhaize



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top