1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. Romige spaghetti Florentine met verse zalm....

Romige spaghetti Florentine met verse zalm....

Door: Keukensloofje47

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-09-2019

Ingrediënten 2 personen


300 gr verse ( baby)spinazie
300 gr verse zalm met of zonder huid
200 gr champignons in plakjes
200 ml kookroom
1 kleine ui gesnipperd
2 teentjes knoflook geperst
sap van en 1/2 citroen
peper en zout naar smaak


Verder heb je nodig


Wok, kookpan, snijplank en mes

Romige spaghetti Florentine met verse zalm....
Romige spaghetti Florentine met verse zalm....
Romige spaghetti Florentine met verse zalm....
Romige spaghetti Florentine met verse zalm....
Romige spaghetti Florentine met verse zalm....
Romige spaghetti Florentine met verse zalm....
Romige spaghetti Florentine met verse zalm....
Romige spaghetti Florentine met verse zalm....
Romige spaghetti Florentine met verse zalm....
Romige spaghetti Florentine met verse zalm....
Romige spaghetti Florentine met verse zalm....
Romige spaghetti Florentine met verse zalm....
Romige spaghetti Florentine met verse zalm....
Romige spaghetti Florentine met verse zalm....
Romige spaghetti Florentine met verse zalm....
Romige spaghetti Florentine met verse zalm....
Romige spaghetti Florentine met verse zalm....
Romige spaghetti Florentine met verse zalm....
Romige spaghetti Florentine met verse zalm....
Romige spaghetti Florentine met verse zalm....
Romige spaghetti Florentine met verse zalm....
Romige spaghetti Florentine met verse zalm....

Florentine is een meisjesnaam, maar in kooktermen betekent het, dat het een gerecht betreft waar spinazie in verwerkt is.Dan zijn er natuurlijk ook nog de Florentine koekjes.... uiteraard zonder spinazie. Dit gerecht is eenvoudig en heerlijk voor een doordeweekse dag. Staat snel op tafel en is de gouden combi  van Spinazie en Zalm....

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Bak de verse zalm aan beide zijden even bruin. Verwijder dan het eventuele vel. De zalm hoeft nog niet gaar te zijn. Trek met 2 vorken de stukken zalm in grove snippers en zet opzij.

Start dan met het koken van de spaghetti zoals op de bereidingswijze van de verpakking staat aangegeven.
Verhit een eetlepel olie in de wok en fruit het uitje en de knoflook zachtjes aan totdat ze geur afgeven.
Voeg dan de champignonplakjes mee totdat ze beginnen te slinken.

Voeg in gedeeltes de spinazie toe en laat deze onder steeds omroeren slinken.

Doe dan de zalmsnippers, sap van de halve citroen , de kookroom en wat peper en zout bij de spinazie in de pan . Roer dit alles goed door . Ondertussen is de spaghetti gaar en afgegoten en kan deze ook in de pan. Schep nog even alles door , even pruttelen en smullen maar.

Tags, , , , ,

Bron

Gezien bij Ohmyfoodness eigen tekst en foto's



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top