1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Bruschetta
  6. Bruschetta met serranoham en tomaat

Bruschetta met serranoham en tomaat

Door: bartonguestier

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 06-09-2019

Ingrediënten 3 personen


6 sneden rustiek stokbrood
6 plakken Serranoham
3 kleine rijpe tomaten
2 knoflooktenen
1 bosje verse oregano of 1 tl gedroogde oregano
Olijfolie
Zout naar smaak


Bruschetta met serranoham en tomaat
Bruschetta met serranoham en tomaat

Deze Italiaanse bruschetta met serranoham en tomaat is een heerlijke klassieker geschikt als borrelhapje, voorgerechtje of lunch. Combineer de bruschetta met Cabernet sauvignon van Barton & Guestier voor een echte smaaksensatie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de knoflook tenen en snijd ze in twee├źn. Was de tomaten en snijd ze doormidden. Rub een van de zijdes van het brood in met de knoflook. Rub daarna de zijdes brood in met de halve tomaten; de tomaten moeten goed in het brood trekken. Besprenkel de sneden brood nu met olijfolie, wat zout en een beetje oregano. Plaats een plak Serranoham op elke snede en serveer direct.

Tags, , , ,



Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top