Blini's met zalmeitjes
- Russisch, Voorgerecht
- 20-30 min.
Blini's zijn kleine, luchtige pannenkoekjes afkomstig uit Oost-Europa. Ze zijn goed te combineren met viseitjes en crème fraîche. Deze blini's zijn heerlijk met Chardonnay van Barton & Guestier.
Ingrediënten 4 personen
500 ml smeuïge yoghurt250 g bloem
1 ei
1 zakje bakpoeder
1 tl zout
Boter voor het bakken
1 potje zalm eitjes
1 potje Lompviseitjes
Dille voor de garnering
Crème fraîche
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 345,30 kcal |
Koolhydraten | 50,90 g |
Eiwitten | 14,84 g |
Vetten | 8,25 g |
Bereidingswijze
Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder en het zout. Voeg de yoghurt toe en 1 ei.
Meng tot een glad mengsel. Laat het 20 minuten rusten. Laat boter smelten in een bakpan en giet telkens een lepel beslag in de pan met een dikte van ongeveer 5 mm. Bak ongeveer 4 blini's in één keer in de pan ongeveer 2 minuten per kant. Als ze klaar zijn laat ze nog even rusten op een apart bord. Als ze een beetje zijn afgekoeld bedek je ze met een eetlepel crème fraîche. Top hierop een theelepel met zalmeitjes en een theelepel met lompviseitjes. Garneer met dille.
Serveertip
mocht je niet van viseitjes houden, is een plakje gerookte zalm een goed alternatief.