1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Tartaar van zeebaars

Tartaar van zeebaars

Door: marcdepester

  • Spaans, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-09-2019

Ingrediënten 4 personen


1 bosje dragon
1 venkel
2 tomaten
1 rammenas
1 bosje postelein, schoongemaakt
peper
1 theelepel olijfolie
1 bosje lente-uitjes, schoongemaakt
1 bosje koriander
enkele sprietjes bieslook, schoongemaakt
4 zeebaarsfilets
zout


Tartaar van zeebaars
Tartaar van zeebaars

Heerlijke tartaar van verse zeebaars 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd de zeebaarsfilets fijn. Kruid de tartaar met peper en zout en besprenkel met wat olijfolie.
-Snijd de schoongemaakte lente-uitjes en de sprietjes bieslook fijn en meng dit door de tartaar.
-Schil de rammenas en snijd de ene helft ervan in blokjes.
-Snijd de venkel in dunne reepjes.
-Snijd de tomaten in fijne plakjes.
-Maak een kruidenslaatje op basis van de rammenas, venkel, postelein, koriander en dragon.
-Schik de plakjes tomaat op de borden.
-Maak quenelles van de tartaar (of gebruik een kleine dresseerring) en dresseer de tartaar op de tomaten. Schik er de stukjes rammenas, de venkel en het kruidenslaatje rond.


Tags

Serveertip

Dien op met een bruschetta van gedroogde tomaatjes, grissini, cracottes of simpelweg een flinke snee boerenbrood.

Bron

Delhaize



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top