1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Schorseneren met chorizo-olie

Schorseneren met chorizo-olie

Door: marcdepester

  • Spaans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-09-2019

Ingrediënten 4 personen


150 g pikante chorizo
2 citroenen
1 eetlepel bloem
1 koffielepel tomatenconcentraat
1 dl olijfolie
40 g boter
4 takjes tijm
1 teentje knoflook
3 eetlepels bladpeterselie
1 kg schorseneren


Schorseneren met chorizo-olie
Schorseneren met chorizo-olie

Dit Spaanse voorgerecht is erg pittig en super lekker , zeker eens proberen ! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Wrijf de schorseneren onder de koudwaterkraan met een sponsje schoon. Schil ze met een dunschiller.
-Besprenkel ze telkens met citroensap en dompel ze onder in water met citroen.
-Kook de schorseneren in water met de bloem en de geperste halve citroenen. Kook ze ± 10 min, ze moeten al dente blijven.
-Giet ondertussen de olie in een pannetje en voeg 1/3 van de chorizo in schijfjes, het gepelde en gehalveerde teentje knoflook, de tijm, het tomatenconcentraat, peper en zout toe. Verwarm op een zacht vuurtje en laat 5 min. sudderen.
-Giet de gekookte schorseneren af.
-Bak ze goudbruin in een grote pan met de gesmolten boter.
-Breng op smaak en voeg de peterselie toe.
-Zeef de chorizo-olie.
-Dien warm op, besprenkel met wat chorizo-olie en werk af met enkele fijne sneetjes chorizo.

Tags

Bron

Delhaize



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top