1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kabeljauw
  6. Kabeljauw met pastinaak, shiitake en hazelnootolie

Kabeljauw met pastinaak, shiitake en hazelnootolie

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-09-2019

Ingrediënten 4 personen


3 pastinaken
1 eetlepel witte wijnazijn
zout
1 dl olijfolie
1 teentje knoflook
20 g paneermeel
50 g platte peterselie
100 g boter (voor het bakken)
100 g boter (voor het fruiten)
30 cl melk
5 cl citroensap
10 cl hazelnootolie
2 grote aardappelen
40 g gepelde hazelnootjes
200 g shiitakes
600 g koningskabeljauw filets


Kabeljauw met pastinaak, shiitake en hazelnootolie
Kabeljauw met pastinaak, shiitake en hazelnootolie

Lekker en mooi gepresenteerd 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook de geschilde en in stukjes gesneden pastinaken in kokend water of stoom ze. Laat uitlekken en meng met de melk, het citroensap en het zout.
-Doe de peterselie, de hazelnoten, het paneermeel, de olijfolie en de look in het bakje van de snijmachine. Blijf snijden tot je een pesto krijgt en kruid naar smaak.
-Fruit boter, voeg er citroensap en de hazelnootolie aan toe. Kruid af naar smaak.
-Maak aardappelbolletjes met een aardappellepeltje en bak ze goudbruin in boter op een zacht vuurtje. Werk af met zout.
-Bak de shiitake in boter en giet er azijn over. Kruid af.
-Zout de kabeljauw, laat hem 10 min rusten en spoel hem af met koud water. Bak hem vervolgens in een pan met boter op een zacht vuurtje.
-Snij de kabeljauw in stukjes, verdeel die over de borden en voeg de pastinaakpuree, de pesto, de shiitake en de aardappelen toe. Giet er een beetje hazelnootboter over en garneer eventueel met peterselie.


Tags

Serveertip

Om te vermijden dat de kabeljauw te veel water afgeeft op het bord, strooi je er best zout over voor je hem klaarmaakt. Wacht 5 à 10 min (volgens zijn gewicht) en spoel dan af. Vervolgens kun je hem bakken.

Bron

Delhaize



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top