1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gebakken sint-jakobsvruchten met hazelnootboter en knolselder

Gebakken sint-jakobsvruchten met hazelnootboter en knolselder

Door: marcdepester

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-09-2019

Ingrediënten 4 personen


1 theelepel citroensap
zout
1 citroen
400 g knolselders
kleine mosterd- of korianderblaadjes
4 stengels bieslook
3 stengels koriander
1 stengel platte peterselie
50 g boter, op kamertemperatuur
30 g gepelde en geroosterde hazelnoten
12 sint-jakobsvruchten
zwarte peper van de molen
10 cl water


Gebakken sint-jakobsvruchten met hazelnootboter en knolselder
Gebakken sint-jakobsvruchten met hazelnootboter en knolselder
Gebakken sint-jakobsvruchten met hazelnootboter en knolselder
Gebakken sint-jakobsvruchten met hazelnootboter en knolselder

Heerlijk feestelijk gerecht 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Haal de sint-jakobsvruchten uit de koelkast.
-Schil de knolselder, wrijf citroensap aan alle kanten en snij in kleine blokjes. Kook 10 min. in een kookpot met het water. Breng op smaak met zout. Haal van het vuur, laat eventueel uitlekken en houd warm.
-Hak de koriander en platte peterselie fijn. Knip de bieslook fijn.
-Plet de hazelnoten tot poeder en voeg er de boter, kruiden, citroensap, peper en zout aan toe. Meng met een vork.
-Zet de ovengrill aan.
-Leg de sint-jakobsvruchten in een ovenschaal. Verdeel de hazelnootboter erover en in de schotel. Zet 5 minuten in de oven en controleer de gaarheid zodat de sint-jakobsvruchten niet verbranden.
-Verdeel de knolselder over de borden en leg de gebakken sint- jakobsvruchten erop. Verdeel de rest van de hazelnootboter over de borden, decoreer met korianderblaadjes en dien op.

Tags

Bron

Delhaize



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top