Bruine bonenschotel met varkensreepjes in pindasaus

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-09-2019
  • Bruine bonenschotel met varkensreepjes in pindasaus

    Bruine bonenschotel met varkensreepjes in pindasaus

    Bruine bonenschotel met varkensreepjes in pindasaus

Sperziebonen in pindasaus zijn erg lekker. Hiervan staat een recept op mijn pagina. Maar ook de bruine bonen in pindasaus zijn heerlijk.
Echt een lekkere avondmaaltijd als je niet veel rijd hebt.
In plaats van de paprika en prei kun je heel goed (nog sneller) een zak roerbakgroenten gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 eetlepels zonnebloemolie
200 gram varkensreepjes of schnitzelreepjes
Peper, zout
1 theelepel kerriepoeder
1 ui, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
1 middelgrote prei, schoongemaakt in kleine stukjes gesneden
½ rode paprika in kleine stukjes gesneden
3 eetlepels pindakaas
1 grote pot bruine bonen, afgespoeld en uitgelekt
2 eetlepels witte natuurazijn
2 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
2 theelepels sambal oelek
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wokof grote koekenpan

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak hierin de varkensreepjes snel rondom bruin.
Maak het vlees op smaak met peper, zout en kerriepoeder.
Voeg de ui- en knoflooksnippers toe en bak deze even mee..
Bak de prei en de paprika een paar minuten al omscheppen mee..
Roer de pindakaas los met de azijn, ketjap en sambal en doe dit in de pan bij de groenten. Verwarm dit zolang tot de pindakaas goed is opgelost.

Roer de afgespoelde en uitgelekte bruine bonen door het groentemengsel.
Even op hoge warmtebron en omscheppen tot alles goed warm is.

Serveertip

Ook lekker met rijst en een komkommersalade

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten