Kaasfondue met salie in pompoen met herfst dippers
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Deze kaasfondue met salie geserveerd in pompoen is perfect voor het najaar. Serveer met lekkere herfstdippers zoals kastanje champignons, regenboogwortels en natuurlijk een vers stokbroodje. Hier kun je met het hele gezin van genieten tijdens een gure herfstdag.
Ingrediënten 4 personen
1 uitgeholde middelgrote pompoen400 g Emmi fondu
5 g salie, fijn gesneden
1 knoflookteen, fijn gesneden
400 g kastanje champignons
200 g regenboogwortels
2 el olijfolie
Versgemalen peper en zout
Vers stokbrood, in sneetjes
Benodigdheden
grillpan, satéstokjesBereidingswijze
1. Rijg de champignons op satéstokjes. Was de wortels. Smeer de champignons en wortels in met olijfolie, peper en zout. Grill beide ongeveer 5 minuten in een grillpan op hoog vuur.
2. Bak ondertussen de knoflook en de helft van de salie in een sauspan. Doe hier vervolgens de Emmi fondü bij en laat smelten. Zet de pompoen even in een warm oven om op te warmen.
3. Schenk de Emmi fondü in de pompoen wanneer deze gesmolten is en de pompoen warm is. Garneer met de overige salie. Serveer met de champignons, wortels en brood.