Paprika's Mexicaans gevuld met kidneybonen en gehakt

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-09-2019
  • Paprika's Mexicaans gevuld met kidneybonen en gehakt

    Paprika's Mexicaans gevuld met kidneybonen en gehakt

    Paprika's Mexicaans gevuld met kidneybonen en gehakt

  • Paprika's Mexicaans gevuld met kidneybonen en gehakt

    Paprika's Mexicaans gevuld met kidneybonen en gehakt

    Paprika's Mexicaans gevuld met kidneybonen en gehakt

  • Paprika's Mexicaans gevuld met kidneybonen en gehakt

    Paprika's Mexicaans gevuld met kidneybonen en gehakt

    Paprika's Mexicaans gevuld met kidneybonen en gehakt

De paprika's zijn lekker pittig gevuld met een mengsel van kidneybonen, gehakt, champignons en lekkere kruiden.
Het laagje tortillachips met kaas bovenop de paprika's geven een lekkere knapperige bite.
De paprika's garen in de tomatensaus in de oven.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 middelgrote paprika's (waarvan 1 bestemd voor de vulling)
Saus:
1 eetlepel zonnebloemolie
1 kleine rode ui, gepeld en gesnipperd
1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd
1 laurierblad
1 blikje tomatenblokjes (plm. 400 ml)
1 runderbouillontablet
1 theelepel suiker
2 theelepels paprikapoeder
Vulling:
2 eetlepels zonnebloemolie
300 gram rundergehakt
Peper, zout
1 kleine rode ui, gepeld en gesnipperd
100 gram (kastanje)champignons, schoon in plakjes
1 kleine paprika, schoongemaakt in kleine stukjes (zie boven)
2 afgestreken eetlepels picadillo-kruiden van Jonnie Boer
Wat schijfjes jalapeno peper (Mexicaans in pot) naar smaak
1 blikje donkere kidneybonen (uitgelekt, afgespoeld)
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
2 eetlepels tomatenketchup
Geraspte belegen kaas
Tortillachips naturel

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pannetje voor de saus
grote koekenpan of wok voor de vulling
grote ovenschaal

Bereidingswijze

Saus:
Verhit de olie in een steelpan.
Bak hierin de ui- en knoflooksnippers glazig. Bak het laurierblad even mee.
Voeg het blikje tomatenblokjes toe. Vul de helft van het blikje met water en voeg het water samen met de bouillontablet hieraan toe.
Breng de saus aan de kook. Af en toe roeren. Laat de saus zolang sudderen tot je klaar bent met de vulling van de paprika's.

Vulling:
Verhit de olie in een grote koekenpan.
Bak hierin het rundergehakt rul en lichtbruin. Kruid het gehakt met peper en zout.
Voeg de gesnipperde ui toe en bak even mee.
Voeg nu de champignons, stukjes paprika en jalapeno-pepers toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee onder voortdurend omscheppen.
Maak de gehaktmassa op smaak met de picadillo-kruiden en paprikapoeder.
Doe de goed uitgelekte kidneybonen erbij en roer alles goed door elkaar.
Roer de tomatenketchup en 3 eetlepels geraspte kaas door de bonen/gehaktmassa.

Verwarm de oven op 200 graden.

Was de overgebleven paprika's. Snij het bovenste kapje met de steelaanzet eraf. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten.

Doe de tomatensaus in een vuurvaste schaal.
Vul de paprika's en zet ze in de saus.
Bak de paprika's plm. 20 tot 25 minuten in het midden van de oven.

Serveertip

Lekker met rijst en een groene salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten