Surinaamse bruine bonenschotel
- Surinaams, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Ik maak dit gerecht regelmatig voor famillie en iedereen vind het heerlijk
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gram kippendijfilet1 grote ui
2 tomaten
Zout
Zwarte peper korrels
Wokolie
Roomboter
Grote pot bruine bonen
Selderij
Sambal oelek
Aromat
Paprikapoeder scherp
Ketjap manis
Boullionblokje
Suiker
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 404,11 kcal |
Koolhydraten | 23,17 g |
Eiwitten | 30,37 g |
Vetten | 19,43 g |
Benodigdheden
WokBereidingswijze
Snijd de kippendijen in stukjes en doe ze in een kom
Bestrooi de kipfilet met zout en een halve eetlepel gemalen zwarte peperkorrels en meng dit even door
Snijd 1 ui en 2 tomaten en een bosje selderij in stukjes let op dat je de tomaat en selderij zo klein mogelijk snijd
Doe scheut wokolie en klontje roomboter in de wok
Bak de kipstukjes tot ze gaar zijn en voeg dan de ui en tomaat toe en bak deze even mee
Voeg dan 3 theelepels sambal flink paprikapoeder scheut ketjap manis en theelepel aromat toe en roer alles door
Voeg de selderij en en de bruine bonen en roer alles door vul de lege pot 3 kwart met water em voeg toe
Voeg een verkruimeld boullion blokje toe en breng het geheel aan de kook
Als het kookt voeg 3 scheppen suiker toe roer door en laat het geheel nog 1 uur op laag vuur sudderen
Serveertip
Serveer met witte rijst