Bulgaarse Linzensoep

  • Balkan, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-09-2019

Dit is een heerlijk en gezond recept. Ik at het voor het eerst in Bulgarije bij onze familie.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 mok linzen
10 mokken water
1 of meer wortels
1 of 2 tomaten
1 of 2 uien
6 knoflook (heel)
1 of 2 lepels bakmeel
1 lepel rode paprikapoeder
1/2 eetlepel zout
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel Sjoebritza (bonenkruid)
1 worst
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote soeppan
soeplepel
kleine pan

Bereidingswijze

Linzen wassen en in de grote pan doen
10 mokken water erbij
wortel fijnsnijden, tomaat zonder vel, ui fijnsnijden, knoflook heel laten -> alles in de grote pan doen
koken voor ongeveer 25 a 30 minuten
proeven of de linzen zacht zijn daarna
1/2 eetlepel zout erbij en 1 of 2 of meer lepels Sjoebritza (bonenkruid) erbij doen
worst erbij doen
In de kleine pan 3 eetlepels olie, 1 lepel paprika en 1 of 2 lepels bakmeel doen en aan de kook brengen en glad blijven roeren
Dan uit de grote pan iedere keer wat soep in de kleine pan doen en een glad dik papje maken
Daarna alles bij de grote pan soep doen
Als laatste nog wat peterselie erbij en klaar is de soep! EET SMAKELIJK!!!!!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten