1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Pannenkoeken
  5. Amerikaanse pannenkoeken

Amerikaanse pannenkoeken

Door: byrebeccarachel

  • Amerikaans, Ontbijt
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-09-2019

Ingrediënten 3 personen


250 gr karnemelk
245 gr bloem
2 tl bakpoeder
2 el gesmolten boter
Snuf zout
2 el (vanille)suiker
2 eieren
Maple syrup


Verder heb je nodig


Beslagkom, garde, koekenpan

Amerikaanse pannenkoeken
Amerikaanse pannenkoeken

In het weekend ontbijt ik het liefst met deze Amerikaanse pannenkoeken! Lekkere, dikke, luchtige pancakes, doordrenkt met maple syrup en een klontje boter. Serveer met verse blauwe bessen of met knapperige bacon. Hier kun je me voor wakker maken!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Mix de bloem, bakpoeder, zout en suiker in een beslagkom
2. Smelt 2 el roomboter
3. Mix in een andere kom de gesmolten roomboter, karnemelk en eieren
4. Voeg de natte en droge ingrediënten samen en mix kort
5. Verwarm de Koekenpan op middelhoog vuur en doe een klontje boter in de pan
6. Zodra de boter gesmolten is, maak je drie pannenkoekjes in de pan met het beslag. Het makkelijkst is om dit met een juslepel te doen.
7. Laat de pannenkoekjes bakken tot de bovenkant luchtbelletjes aan de bovenkant heeft.
8. Draai de pannenkoekjes om en bak tot goudbruin.

Tags, , , , ,

Serveertip

Met dit beslag maak je 9 pannenkoekjes. Serveer met maple syrup en een klontje boter. Je kunt de pannenkoekjes ook serveren met blauwe bessen of bacon.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van byrebeccarachel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top