1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Tiramisu
  6. Tiramisu met whiskycrème en krokante chocolade

Tiramisu met whiskycrème en krokante chocolade

Door: marcdepester

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-09-2019

Ingrediënten 4 personen


1 ei
175 g lange vingers
125 g mascarpone
12,5 cl verse room met 35% vetgehalte
50 g griessuiker
5 cl koude, sterke koffie
8 cl Cream Liqueur Scotch Whisky
1 pot melkchocoladekrullen


Tiramisu met whiskycrème en krokante chocolade
Tiramisu met whiskycrème en krokante chocolade
Tiramisu met whiskycrème en krokante chocolade
Tiramisu met whiskycrème en krokante chocolade

Een lekkere variante op de klassieke tiramisu

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 25 min. + 6 uur koeling

-Klop de eierdooier met de suiker tot een wit en schuimig mengsel.
-Voeg de mascarpone toe en meng goed.
-Doe er de opgeklopte room bij, voeg dan het heel stijfgeklopte eiwit toe.
-Meng zorgvuldig na elke toevoeging.
-Meng de koffie en de whiskycrème in een diep bord en dompel er de koekjes één voor één in en leg ze achtereenvolgens op de bodem van een schotel.
-Bedek met de helft van de room en bestrooi met chocoladekrullen.
- Leg opnieuw een laag in koffie/whiskycrème gedrenkte koekjes, lepel er de rest van de room op en maak er golfjes in.
-Dek af met vershoudfolie en zet minstens 6 uur in de koelkast.
-Bestrooi met chocoladekrullen en serveer koel.


Tags

Serveertip

Het vraagt wat meer geduld, maar je kan ook individuele porties tiramisu maken in schaaltjes of grote hapjesglazen.

Bron

Delhaize



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top