1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tiramisu
  6. IJsgekoelde tiramisu

IJsgekoelde tiramisu

Door: marcdepester

  • Italiaans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-09-2019

Ingrediënten 4 personen


5 cl Amaretto
cacaopoeder
2 eieren
1 eetlepel koffie-aroma
80 g griessuiker
160 g mascarpone
100 g lange vingers
15 cl verse room


Verder heb je nodig


4 coupes

IJsgekoelde tiramisu
IJsgekoelde tiramisu

Ijsgekoelde tiramisu , lekker en makkelijk en je kan alles op voorhand bereiden ; voor het serveren uit de vriezer halen en 30 min in de koelkast plaatsen 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Scheid eiwitten en eierdooiers.
- Klop de dooiers los (met de mixerkloppers) met de suiker tot een schuimig en wit mengsel en voeg de mascarpone toe en meng goed.
-Klop de room stijf (in een koude kom) en schep onder het mascarponemengsel
-Voeg de vooraf verkruimelde lange vingers toe en meng voorzichtig.
-Klop de eiwitten stijf en spatel onder het kaasmengsel.

-Neem 4 coupes.
-Meng de Amaretto en het koffie-aroma.
-Giet hiervan ½ eetlepel in elke coupe, voeg 2 volle lepels mascarponeroom toe, verdeel de rest van het Amarettomengsel, alsook de rest van de room.
-Meng even om een gemarmerd effect te bekomen.
-Laat enkele uren opstiijven in de diepvriezer.

-Plaats de coupes 20 à 30 min. voor het opdienen in de koelkast zodat de room opnieuw zacht wordt (zonder te smelten).
-Bestrooi met cacaopoeder en dien op.


Tags

Serveertip

-Haal de eieren enkele uren op voorhand uit de koelkast. Op kamertemperatuur kan je de eiwitten sneller stijf kloppen.

Bron

Delhaize



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top