1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Taart
  6. Taart van verse kaas met speculaas

Taart van verse kaas met speculaas

Door: marcdepester

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-09-2019

Ingrediënten 6 personen


500 g magere plattekaas
250 ml light room 20%
120 g boter
6 eetlepels suiker
2 zakjes vanillesuiker
250 g speculaas
12 g gelatine
sap van 2citroenen


Verder heb je nodig


Springvorm
bakpapier

Taart van verse kaas met speculaas
Taart van verse kaas met speculaas

Makkelijke en lekkere taart  die we wel  minstens 8 uur laten opstijven in de koelkast en klaar is Kees 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.

-Smelt de boter en meng er de verkruimelde speculaas onder.
-Bekleed een springvorm met bakpapier en stort het mengsel erin. Druk de zijkanten goed aan. Zet gedurende tien minuten in de oven en laat afkoelen.

-Klop de room stijf met de suiker en de vanillesuiker en roer de platte kaas zorgvuldig door het mengsel.

-Laat de gelatine weken in koud water, knijp hem uit en los hem vervolgens op in het warme citroensap. Voeg dit mengsel toe aan de kaas.

-Stort het kaasmengsel in de springvorm op de speculaasbodem.

-Laat gedurende acht uur opstijven in de koelkast.

Tags

Serveertip

Je kan deze taart eventueel afwerken met een vruchtencoulis.

Bron

Delhaize



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top