1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Taart
  6. Roze taart

Roze taart

Door: marcdepester

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-09-2019

Ingrediënten 4 personen


500 g aardbeien
200 g aardbeienconfituur
enkele druppels rode voedingskleurstof (facultatief)
2 afgestreken eetlepels griessuiker
500 g mascarpone
2 pakjes kleine zachte wafels met eieren « 365 » (2 x 250 g)
snoepjes en munt voor de afwerking
10 cl verse room


Roze taart
Roze taart
Roze taart
Roze taart

Een lekkere taart voor je geliefde 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Leg 5 middelgrote aardbeien opzij; spoel de overige, verwijder het kroontje en snij in heel kleine blokjes en meng met de suiker.
- mix de confituur: de confituur moet glad en een beetje vloeibaar worden en giet dan in een kom, voeg de mascarpone toe en prak goed met een vork.
-Schenk er de verse room bij, meng eerst met een vork, vervolgens met de mixerkloppers tot de room smeuïg is; voeg eventueel de voedingskleurstof toe.
-Knip, indien nodig, de kanten van de wafels gelijk met de schaar, zodat ze een regelmatige vorm krijgen.
-Leg 6 wafels (dicht tegen elkaar) op een serveerschotel.
-Schep er 1/3 van de aardbeien op (ook een beetje sap) en vul alle gaatjes.
-Neem 6 andere wafels, bestrijk rijkelijk met room en leg omgekeerd op de eerste laag.
-Vul ook de ruimtes tussen de wafels met de room.
-Herhaal alles tot je 3 lagen aardbeien en room tussen 4 lagen wafels bekomt.
-Bestrijk de taart helemaal met de resterende room, leg er vershoudfolie over (niet te fel drukken zodat je de room niet beschadigt) en laat 24 uur rusten in de koelkast (de taart wordt zacht).

-Versier, net voor het opdienen, met snoepjes, munt en de opzij gelegde en in schijfjes gesneden aardbeien.

Tags

Serveertip

-Je kan chocoladeschilfers plakken op de zijkanten van de taart voor je ze in de koelkast zet.
-Versier de taart zeker niet op voorhand met de snoepjes, want de kleurtjes smelten en lopen uit.

Bron

Delhaize



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top