1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gekaramelliseerde taartjes met sinaasappel

Gekaramelliseerde taartjes met sinaasappel

Door: marcdepester

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-09-2019

Ingrediënten 8 personen


1 eigeel
2 eetlepels maïszetmeel
10 g rietsuiker om te karamelliseren (voor de sinaasappelcrème)
75 g rietsuiker (voor de sinaasappelcrème)
2 dl room
6 sinaasappels, sap en zeste
2 eigelen (voor de sinaasappelcrème)
4 eieren
125 g boter
50 g amandelpoeder
80 g rietsuiker
200 g bloem
50 g gezouten boter


Verder heb je nodig


-taartvorm met een diameter van 28 cm = goed voor 8 porties
-gasbrander

Gekaramelliseerde taartjes met sinaasappel
Gekaramelliseerde taartjes met sinaasappel

Een lekkere taart die iedereen zal bekoren 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 35 min. + 3 u rusttijd + 20 min. baktijd

Maak het deeg:
-meng de bloem, het amandelpoeder, de boterblokjes en de suiker samen tot je een textuur hebt die op zand lijkt. Voeg het eigeel toe en maak er een homogene deegbal van. Verpak die in vershoudfolie en laat 2 u rusten in de koelkast.

Maak de sinaasappelcrème:
-kook het sap en de zeste van de sinaasappelen.
-Klop alle eieren op met het maiszetmeel en de suiker.
-Voeg het warme sinaasappelsap al kloppend toe en vervolgens ook de room.
-Zet het mengsel op het vuur en breng 10 sec aan de kook. Blijf kloppen tot je de consistentie van een crème anglaise verkrijgt.
-Voeg de blokjes boter een voor een toe terwijl je zachtjes roert. Doe dit tot je een glad en blinkend mengsel bekomt.
-Zet 1 u in de koelkast.

-Verwarm de oven voor op 180°C.

- Rol het deeg uit over een taartvorm met een diameter van 28 cm (voor 8 porties).
-Bak ± 15 min. mooi goudbruin.
- Laat de bodem volledig afkoelen.
-Vul de bodem met de sinaasappelcrème en zet 5 min in de diepvriezer.
- Haal de taart eruit en strooi een fijn laagje rietsuiker op het oppervlak van de taart.
-Karamelliseer met een gasbrander.

Tags

Bron

Delhaize



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top