1. Home
  2. Recepten
  3. Portugese keuken
  4. Portugees broodsmeersel

Portugees broodsmeersel

Door: wilmiewillemse

  • Portugees, Borrelhapje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 02-09-2019

Ingrediënten 4 personen


- 100 ml volle melk
- 200 ml olijfolie
- 6 ansjovisfilets (op olie)
- 1 teen knoflook
- 6 takjes koriander
- 100 gram groene olijven
- versgemalen peper (wit)


Portugees broodsmeersel
Portugees broodsmeersel
Portugees broodsmeersel
Portugees broodsmeersel
Portugees broodsmeersel
Portugees broodsmeersel
Portugees broodsmeersel
Portugees broodsmeersel
Portugees broodsmeersel
Portugees broodsmeersel
Portugees broodsmeersel
Portugees broodsmeersel

Toen ik een keer in de Algarve op vakantie was kreeg ik daar een keertje een bijzonder heerlijk smeerseltje voor op brood voorgeschoteld. (Meestal krijg je er van die lekkere sardientjes paté bij). Omdat ik in mijn kookboeken nergens zoiets kon vinden ben ik wat op internet rond gaan kijken en kwam ik op de site 'Saudades de Portugal' deze dipper tegen. Ik zag direct een aantal overeenkomsten; het was romig, het was vissig, en de koriander en olijven zouden het groene wat erin zat kunnen zijn  
Ik heb het recept in eigen keuken gemaakt en aangepast want de hoeveelheden waren in cups aangegeven en daar werk ik nooit mee. Het resultaat deed me inderdaad heel erg denken aan het prutje dat ik op vakantie geproefd heb.
Ik zet het hier neer om het niet te vergeten want ik ga het zeker nog wel vaker maken.

TIP: Neem wel een goede en lekkere olijfolie want dit proef je terug in je smeersel  

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Doe de melk, ansjovis, geperste knoflook en 2/3 van de koriander (inclusief steeltjes) en wat peper in de blender.
- Meng dit goed. Laat de blender aanstaan en giet er langzaam in een dun straaltje de olie bij. Blijf mixen totdat de olie opgenomen is en de dip wat dikker wordt.
- Ontpit de olijven en snij ze fijn.
- Schraap de dip uit de blender in een kommetje en roer de fijngesneden olijven erdoor.
- Snij het laatste beetje koriander fijn en strooi het eroverheen.
- Als de dip te dik uitvalt kun je het eventueel verdunnen door er nog een beetje melk doorheen te roeren.

Tags, , , , , , ,

Bron

Saudades de Portugal, in eigen keuken gemaakt en aangepast



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top