1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Broccoli
  6. Zalm met cantharellen broccoli en worteltjes

Zalm met cantharellen broccoli en worteltjes

Door: wilmiewillemse

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-09-2019

Ingrediënten 4 personen


- 4 moten zalm (met huid)
- 1 broccoli
- 200 gram bospeen
- 200 gram cantharellen
- 1 teen knoflook
- vloeibare honing
- sesamzaad
- vijfkruidenpoeder
- sojasaus (ik had donkere)
- ketjap manis
- peper en zout
- zonnebloemolie
- braadboter


Zalm met cantharellen broccoli en worteltjes
Zalm met cantharellen broccoli en worteltjes
Zalm met cantharellen broccoli en worteltjes
Zalm met cantharellen broccoli en worteltjes
Zalm met cantharellen broccoli en worteltjes
Zalm met cantharellen broccoli en worteltjes
Zalm met cantharellen broccoli en worteltjes
Zalm met cantharellen broccoli en worteltjes
Zalm met cantharellen broccoli en worteltjes
Zalm met cantharellen broccoli en worteltjes
Zalm met cantharellen broccoli en worteltjes
Zalm met cantharellen broccoli en worteltjes
Zalm met cantharellen broccoli en worteltjes
Zalm met cantharellen broccoli en worteltjes
Zalm met cantharellen broccoli en worteltjes
Zalm met cantharellen broccoli en worteltjes
Zalm met cantharellen broccoli en worteltjes
Zalm met cantharellen broccoli en worteltjes

Ik had cantharellen gescoord en ik had nog zalm liggen en daar wilde ik samen iets lekkers mee maken.
Ik heb toen op Google gezocht en hetnet zorgde weer voor voldoende ideeën. Eentje daarvan was het recept dat ik hiervoor heb gebruikt.
Ik heb het in combinatie met witte basmati rijst gegeten, maar het kan ook gerust met iets anders natuurlijk.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Snij de broccoli in roosjes en de bospeen in stukjes. Kook vervolgens de worteltjes 5 minuutjes en de broccoliroosjes 3 minuutjes. Giet ze af en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
- Verhit een beetje braadboter in een koekenpan en bak hierin de zalmmoten even rondom aan. (Gebruik peper en zout naar smaak). Doe de zalmmoten in een ovenschaal en doe er de honing en de sesamzaadjes overheen. Zet dit nog 10 minuten in de oven op 100-150 graden.
- Intussen kook je alvast de rijst.
- Borstel de cantharellen goed schoon, snijd de harde onderkant van de steel en snij ze in reepjes. Pel de knoflook en hak deze fijn.
- Verhit een beetje zonnebloemolie in een wok en roerbak hierin de cantharellen met de knoflook. Voeg een scheutje sojasaus en een snufje vijfkruidenpoeder toe en roerbak het geheel 3 tot 5 minuten.
- Voeg de uitgelekte broccoli en bospeen toe, doe er een beetje ketjap, sojasaus, een snufje vijfkruidenpoeder en een theelepel sesamzaadjes bij en verwarm dit alles op een laag vuur. Schep regelmatig om.
- Schep de rijst op borden met de roerbakgroenten erbij en de zalmmoten eroverheen.

Tags, , , , , ,

Bron

Kookidee (aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top