1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Lamsburger met feta en zelfgemaakte hummus

Lamsburger met feta en zelfgemaakte hummus

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-09-2019

Ingrediënten 4 personen


4 lamsburgers
1 tomaat (grote)
4 blaadjes ijsbergsla
0.5 citroen (enkel het sap)
0.3 plantje koriander (vers)
2 teentjes knoflook
100 g feta (blok)
4 eetl. Griekse yoghurt
4 hamburgerbroodjes
2 eetl. geroosterd sesamzaad
310 g kikkererwten (blik)
7 eetl. olijfolie
1 koffiel. gerookt zoet paprikapoeder
peper en zout


Lamsburger met feta en zelfgemaakte hummus
Lamsburger met feta en zelfgemaakte hummus

Lekkere hamburger van lamsgehakt en zelfgemaakte hummus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding :
- Snij de tomaat in 8 gelijke schijfjes.
- Snij de ijsbergsla in reepjes.
- Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken.
- Verkruimel de feta.
- Pers 1 teentje knoflook en meng met de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

Bereiding :
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Maak de hummus: mix de kikkererwten samen met 1 gepeld teentje knoflook, de sesamzaadjes, de korianderblaadjes, 5 eetl. olijfolie en het citroensap tot een gladde massa. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
3 Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de lamsburgers ± 5 min. aan elke kant.
4 Verwarm intussen de hamburgerbroodjes 5 min. in de voorverwarmde oven.
5 Snij de warme hamburgerbroodjes volledig doormidden en besmeer de onderste helft met de hummus. Leg er telkens 1 lamsburger op en verdeel er 1 eetl. knoflookyoghurt, 2 schijfjes tomaat, wat ijsbergsla en de verkruimelde feta over. Dek af met de bovenste helft van het broodje.

Tags

Bron

Colruyt



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top