1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Gratin van zoete aardappelen met halloumi en zaden

Gratin van zoete aardappelen met halloumi en zaden

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-09-2019

Ingrediënten 4 personen


3 eetlepels olijfolie
1 kg zoete aardappelen
zout
peper
gemalen nootmuskaat
gemalen komijn
gemalen chili
1/2 komkommer
4 slakropjes little gem
1 bussel verse munt
4 eetlepels gemengde zaden
2 eieren
225 g halloumi natuur
1,5 eetlepels azijn



Gratin van zoete aardappelen met halloumi en zaden
Gratin van zoete aardappelen met halloumi en zaden

Een vegetarisch gerecht uit de oven dat iedereen zal bekoren

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 15 min. + 35 min kooktijd.

-Schil en snij de zoete aardappelen in stukken. Leg ze in een kookpot, bedek met koud water en breng aan de kook. Reken dan 20 min. gaartijd.
-Verwarm de oven voor op th. 6 €" 180°C.
-Rasp de halloumi met de grove kant van de rasp.

-Giet de aardappelen af en doe ze opnieuw in de kookpot (van het vuur).
-Voeg de specerijen toe, peper, zout en prak alles met de pureestamper. Voeg de eieren toe en roer krachtig.
-Doe er dan enkele fijngehakte muntblaadjes bij.
-Verdeel de puree over individuele ovenschaaltjes en bedek met de geraspte kaas. Bestrooi met de granen en zet 15 min. in de oven.
-Maak de salade klaar met de little gemkropjes, de komkommer, de olijfolie, de azijn en een beetje zout.
Serveer de salade bij de gratin.

Bron

Delhaize



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top