1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Balletjes met groenten op z'n Tunesisch

Balletjes met groenten op z'n Tunesisch

Door: marcdepester

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-09-2019

Ingrediënten 4 personen


450 g varkensgehakt
350 g rundergehakt
1 afgestreken eetlepel ras-el-hanout
400 g soepgroenten
2 eetlepels fijngehakte koriander
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels tomatenpuree
1 koffielepel harissa
peper


Balletjes met groenten op z'n Tunesisch
Balletjes met groenten op z'n Tunesisch

Lekkere balletjes waar we couscous bij serveren

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op180°C.
-Doe de koriander en de ras-el-hanout bij de 2 soorten gehakt en kruid met peper en zout.
-Kneed het vleesmengsel en rol er balletjes van.
-Leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat.
-Bak ze 10 min. in de oven.

-Stoof de groenten ondertussen in de olie in een diepe pan op zacht vuur gedurende 10 min.
-Voeg dan 50 cl warm water toe, het verkruimelde bouillonblokje, de tomatenpuree en de harissa.
-Doe de uitgelekte balletjes bij in dit mengsel.
-Zet een deksel op de pan en laat 20 min. op zacht vuur sudderen.
-Breng op smaak met peper en zout en serveer heel warm met couscous.

Tags

Bron

Delhaize



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top