1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pasta Bianco van Jamie Oliver

Pasta Bianco van Jamie Oliver

Door: DennisKooktGraag

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 31-08-2019

Ingrediënten 4 personen


2 tenen knoflook geperst en geraspt
40 gr boter
450gr Tagliatelle
2 of 3 handen vol vers geraspte Parmezaanse kaas
Zeezout en zwarte peper uit de molen


Verder heb je nodig


Klein ondiep pannetje
rasp
salade of pastaschaal


Dit is een recept van Jamie Oliver dat ik zelf nogal eens maak als ik niet veel tijd heb of gewoon een simpele pasta wil. Feitelijk gewoon boter, knoflook en parmezaanse kaas. Simpel, snel en lekker en zonder pakjes en zakjes. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de geraspte knoflook een paar minuten in een klein, ondiep pannetje met een klont boter, zonder het raspsel bruin te laten worden. Breng vervolgens een grote pan gezouten water aan de kook, doe de pasta erin en kook de pasta al dente volgens de aanwijzing op de verpakking. Als de pasta klaar is moet je hem laten uitlekken in een vergiet boven een kom zodat je wat van het melige kookvocht kunt bewaren. Dit water is cruciaal om de pastasaus mee af te maken, vooral deze.

Neem een grote voorverwarmde pasta- of saladeschaal en giet de gesmolten knoflookboter erin, zodat het hele oppervlak is ingevet. Kieper de pasta in de kom en doe er 5 of 6 eetlepels van het kookvocht en de Parmezaanse kaas bij. Breng de pasta op smaak met zout en peper. Schep de pasta met 2 tangen of vorken door elkaar. Boter, knoflook, water en Parmezaanse kaas vormen samen een heerlijk romige saus.

Het kan nodig zijn om de saus te blijven 'voeden' met kookvocht, zodat de saus zijdeachtig blijft en niet plakkerig wordt. Als pasta en saus eenmaal de juiste consistentie hebben, kun je de pasta in kommen scheppen en een flink stuk Parmezaan en een rasp rond laten gaan.

Eet smakelijk!

Tags, , , ,

Serveertip

Er zijn talloze manieren om met deze saus te variëren - je kunt wat proscuitto over de pasta leggen, of gehakte tomaten door de knoflookboter roeren voordat je het pannetje van het vuur haalt, of je kunt verschillende soorten kaas gebruiken, maar de sleutel is eenvoudige, goed gekruide, fijne pasta in een sausje van boter en kaas. Als je deze pasta eenmaal perfect voor elkaar hebt, kun je een volgende keer proberen het allemaal iets sneller te doen - hoe sneller je het goed kunt klaarmaken, de lekkerder de pasta zal zijn.

Bron

Jamie Oliver - Jamies Dinners - De Culinaire Boekerij - ISBN: 90-215-4068-1



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van DennisKooktGraag
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top