Tex-mexgroenten in de oven

  • Vegetarisch, Vegetarisch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-08-2019
  • Tex-mexgroenten in de oven

    Tex-mexgroenten in de oven

    Tex-mexgroenten in de oven

Makkelijk en erg lekker als bijgerecht voor de BBQ of als hoofdgerecht 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 gele paprika's
2 rode uien
500 g Griekse yoghurt
6 el olijfolie
1 bussel koriander
1 rode chilipeper
1 knoflookteen
peper en zout
110 g groene miniasperges
3 zachte rode Ramiropaprika's
1 gekookte biomais
1 blik borlottibonen (240 g)
1 dl slaolie
1 zakje fajitakruiden (Santa Maria)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.

-Ontpit de 2 soorten paprika's en snijd ze in grote stukken.
-Breek het uiteinde van de asperges en snijd ze in 2.
-Snijd de mais in dikke schijfjes.
-Snijd de rode uien in grote stukken.
-Ontpit de rode peper en snipper hem fijn.
-Meng alle groenten met de olijfolie en de fajitakruiden.

-Fruit ze 5 min op een hoog vuur, in een wok of een grote sauteerpan.

- Breng verder op smaak.

-Spoel de borlottibonen met koud water, laat ze uitlekken en voeg ze samen met de gehakte korianderstengels toe. Verdeel alles over een grote ovenschaal en bak 20 min in de oven.

-Mix ruim de helft van de korianderblaadjes met de slaolie, peper en zout.
-Meng de yoghurt met het geperste teentje knoflook, peper en zout.
-Bestrooi de groenten met de rest van de koriander.

-Serveer ze met de olie en de yoghurtsaus.

Bron

AH

Serveertip

-heb je vanavond nog een afspraak(je) en ga je er liever met een frisse adem naartoe? Laat de knoflook dan best links liggen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten