1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zwarte knoflook chocolade truffels

Zwarte knoflook chocolade truffels

Door: Bobdouwe

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-08-2019

Ingrediënten 8 personen


Ingredi√ęnten:

220 g bitterzoete of donkere chocolade (hoge kwaliteit, 60% cacao of hoger), goed in kleine stukjes gesneden.
110 ml zware slagroom
4-5 zwarte knoflookteentjes
Cacaopoeder
Gedroogde kokosnoot
Fijn gehakte noten
Fijn gehakte amandelen


Zwarte knoflook chocolade truffels
Zwarte knoflook chocolade truffels

Heerlijk voor bij de koffie of om even tussendoor te snoepen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding:

Breng de room in een kleine steelpan aan de kook. (roer en schaaf de zijkanten om de paar minuten af ‚€č‚€čmet een spatel).
Voeg geprakte zwarte knoflookteentjes toe en klop zachtjes op een zeer laag vuur tot knoflook bijna volledig in room oplost.
Plaats de chocolade in een aparte kom.
Giet beetje bij beetje het zwarte knoflookcrème-mengsel over de chocolade en roer tot een gladde massa.
Laat afkoelen en koel dan twee uur in de koelkast.
Gebruik een theelepel om ballen van de ganache uit te rollen.
Rol snel in je handen en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Je zult merken dat de ganache zal smelten door de hitte van je handen ‚€" als dit gebeurt droog je je handen met keukenpapier indien nodig en ga je verder.
Plaats de gevormde truffels een nacht in de koelkast.
De volgende dag rollen in de coating van uw keuze.
Koel bewaren en binnen een week consumeren.

Tags, , , ,

Bron

Www.zwarteknoflook.nl



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Bobdouwe
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top