1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Aardappelpannenkoeken (Bramborák)

Aardappelpannenkoeken (Bramborák)

Door: JiskaS08

  • Europees, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-08-2019

Ingrediënten 4 personen


- 1 kg aardappels
- 2 eieren
- 4 knoflookteentjes
- 1 handje peterselie
- 1 ui
- 1 eetlepel melk
- 250 ml bloem
- 2-3 theelepels olie
- Een mespuntje zout en peper


Verder heb je nodig


- dunschiller
- mesje
- iets waar water in en een deksel op kan
- een rasp of food compressor
- theedoek
- lepel
- 2 kommen

Aardappelpannenkoeken (Bramborák)

deze foto heb ik niet zelf gemaakt

deze foto heb ik niet zelf gemaakt

Het is in Tsjechie de tradiedie om met pasen deze aardappelpannenkoeken te eten. Ik heb dit geleerd door mijn eerste werkstuk en ik heb het nu een keer gegeten met pasen en het is erg lekker! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Schil de aardappels snijd ze in kleine stukjes en zet ze 15 min in een pan met water.
2 Snij de ui, knoflook en peterselie klein en doe ze in een schaal.
3 Rasp de aardappels of doe ze in een food processor.
4 Doe de aardappel in een vochtige theedoek en knijp het vocht uit de aardappels en doe de aardappel in een aparte kom.
5 roer de eieren, de melk en de bloem tot een glad beslag en gooi daarna de aardappel en de ui, knoflook en de peterselie samen in een kom.
6 Verhit de olie in een pan met een anti- baklaag. Schep er een lepel van het beslag in om zo een pannenkoekje te maken. Bak zo'n 5 minuten en draai het pannenkoekje dan om.
( herhaal deze stap voor alle pannenkoeken)

Tags, , ,

Serveertip

Serveer misschien als je het leuk vind met een lente takje of specerij

Bron

Ik heb het in een boek gevonden: Land in zicht Tsjechie



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van JiskaS08
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top