1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Panna Cotta ijs met Lavendel en witte chocola omdat de gewone panna cotta niet lukte ....

Panna Cotta ijs met Lavendel en witte chocola omdat de gewone panna cotta niet lukte ....

Door: MikkieS

  • Italiaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-08-2019

Ingrediënten 6 personen


125 ml slagroom, 125 ml kokosroom, 100 gram witte chocolade, het schraapsel van een halve vanille peul, 1-2 druppels Lavendel essentiële olie van dõTerra omdat deze olie 100% puur is en ingenomen mag worden. Let dus goed op welke olie je gebruikt! Uiteraard kun je ook experimenteren met Kumquat, Wilde Sinasappel, Citroen , Mandarijn of zelfs Pepermunt olie. Ik help je graag aan de olie via mijn website.


Verder heb je nodig


Een steelpan voor de room
Een pan met metalen schaal om au bain marie te kunnen werken
Een garde en spatel
Een metalen sauskom of kan om het mengsel in kleine vormen te kunnen schenken
6-8 kleine siliconen vormpjes, groot genoeg voor jouw formaat toetje maar een glaasje kan natuurlijk ook
1-2 druppels essentiële olie
Huishoudfolie
klein dienblad of iets dergelijks dat in je vriezer past.
Vers fruit naar keuze, cacao strooier, paar blaadjes verse munt

Panna Cotta ijs met Lavendel en witte chocola
Panna Cotta ijs met Lavendel en witte chocola

Ik wilde graag panna cotta maken met Agar Agar omdat dat al een tijdje in de kast stond, daarnaast ben ik een fan van het gebruik van pure Essentiële Oliën in recepten en experimenteer daar graag mee. De panna cotta op zich lukte niet maar vanwege de ingrediënten leek het me geen probleem om de siliconen vormpjes in te vriezen en het dessert bleek een groot succes! Als ik het nu maak laat ik de Agar Agar er gewoon uit! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

*Zet het dienblad klaar met de vormpjes erop
*Doe de slagroom en kokosroom met het vanille schraapsel in de steelpan, breng aan de kook en laat zachtjes 10 minuten tegen de kook aan op het fornuis staan om de smaken te laten mengen.
*Verwarm in de tussentijd de chocolade Au bain Marie tot de chocolade vloeibaar is, niet langer want dan gaat de chocolade schiften
*Haal de metalen schaal van het vuur .
*Neem de steelpan met room ook van het vuur en roer er zachtjes de gesmolten chocolade in en laat heel even afkoelen voor je er 1 druppel van de essentiële olie in doet, proef eerst voor je eventueel nog een druppel toevoegt. De olie is erg geconcentreerd dus je hebt echt weinig nodig! Je ziet ook minuscule vanille korrels in het mengsel.
*Giet het mengsel ( in beetjes) in iets waarmee je goed kunt schenken en vul de vormpjes. Het voordeel van siliconen vormen is dat je uiteindelijk heel makkelijk is om je ijsje eruit te halen. Indien je glaasjes gebruikt serveer je je nagerecht daaruit.
* Dek de vormen af met een groot stuk huishoudfolie en schuif het blad voorzichtig in de vriezer
* Na een uurtje of 4 is het wel klaar maar je kunt het best wat langer van tevoren maken. Als je het wilt bewaren, doe de de bevroren vormpjes in een diepvrieszak of- doos.

Tags, , , ,

Serveertip

Haal de vormpjes een kwartiertje voor het serveren uit de vriezer
Maak een mooi bord op met wat cacaostrooisel, het uit de vorm gehaalde ijs of het glaasje in het midden en drapeer er je fruit omheen
Heerlijk met een witte dessertwijn



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van MikkieS
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top