1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tarte di pomodori met rösti

Tarte di pomodori met rösti

Door: aviko

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-08-2019

Ingrediënten 4 personen


½ verpakking Aviko Rösti Original (à 750 g)
3 eieren, losgeklopt
25 g bloem
50 g geraspte Parmezaanse kaas
2 el olijfolie
2 rode uien, in ringen
1 rode paprika, in brede repen
1 gele paprika, in brede repen
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
1 kg pruimtomaten, in partjes
1 el kappertjes
2 el balsamicoazijn + wat extra
150 g verse geitenkaas
50 g rucola


Verder heb je nodig


Bakplaat met bakpapier

Tarte di pomodori met rösti
Tarte di pomodori met rösti

Deze tarte di pomodori is een heerlijk, traditioneel Italiaans gerecht die we maken met een bodem van rösti. Een goede balsamico maakt écht het verschil in dit gerecht dus zorg ervoor dat je een goede in huis haalt!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC.
2. Maak de bevroren rösti los. Meng de eieren, de bloem en de Parmezaan erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.
3. Vorm op de bakplaat een ronde deegbodem van 1 cm dikte van het röstimengsel. Druk stevig aan.
4. Bak de deegbodem in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
5. Verhit in een Koekenpan de olijfolie. Bak de uiringen en paprika 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
6. Voeg de tomaten met de kappertjes en de balsamicoazijn toe. Laat 5 minuten smoren, tot de azijn stroperig wordt.
7. Neem de deegbodem uit de oven.
8. Verdeel het tomaatmengsel erover. Verkruimel de geitenkaas grof boven de röstitaart en bestrooi met de rucola en peper naar smaak.
9. Druppel er nog wat extra balsamicoazijn over.

Tags, , ,

Serveertip

1473281



Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top