1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tagliata met rösti

Tagliata met rösti

Door: aviko

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-08-2019

Ingrediënten 4 personen


1 verpakking Aviko Rösti Original (750 g)
2 rundersteaks of biefstukken van elk 300 g
120 ml olijfolie extra vierge
3 teentjes knoflook
3-4 takjes rozemarijn
1 citroen
4 el olijfolie
50 g rucola
4 el granaatappelpitjes
50 g Parmezaanse kaas (stukje)


Verder heb je nodig


Barbecue of grillpan

Tagliata met rösti
Tagliata met rösti

Tagliata is een Italiaanse klassieker, eenvoudig en altijd een succes! De dunne plakjes rundvlees - tagliata betekent 'gesneden' - worden gegarneerd met rucola, extra vierge olijfolie, parmezaanse kaas en krokante rösti. Lekker met een royale tomatensalade

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
2. Maak intussen de dressing: schenk de extra vierge olijfolie in een schaaltje. Kneus de knoflook met de handpalm of het lemmet van een koksmes en voeg met de rozemarijn aan de olijfolie toe.
3. Boen de citroen schoon en trek met een dunschiller 2 gele reepjes van de schil.
4. Wrijf de citroenschil tussen de vingertoppen om de oliën vrij te maken. Leg de citroenreepjes in de olijfolie.
5. Pers de citroen uit en schenk het sap bij de olijfolie. Laat de dressing minstens 5 minuten trekken. Zeef de dressing vervolgens en breng op smaak met zout en peper.
6. Verhit de barbecue of grillpan. Bestrijk het vlees dun met 2 eetlepels olijfolie en gril op hoog vuur in 1 minuut per kant bruin voor rood vlees en enkele minuten langer voor rosé vlees.
7. Verhit intussen in een ruime Koekenpan de resterende 2 eetlepels olijfolie. Bak de rösti in 10-15 minuten goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Breng op smaak met zout en peper.
8. Laat het vlees onder aluminiumfolie 5 minuten rusten.
9. Maak de rucola aan met een beetje dressing (bewaar de rest van de dressing voor bijvoorbeeld een tomatensalade).
10. Snijd het vlees in plakjes van ½ cm dik en leg ze dakpansgewijs op een schaal.
11. Verdeel er de rucola met wat krokante rösti en de granaatappelpitjes over.
12. Schaaf of rasp de Parmezaanse kaas erboven.
13. Serveer de tagliata met de rest van de rösti.

Tags, ,

Serveertip

1473279



Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top