1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Ravioli met zoete aardappel en amaretti

Ravioli met zoete aardappel en amaretti

Door: aviko

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-08-2019

Ingrediënten 4 personen


1 verpakking Aviko Zoete Aardappel Blokjes (450 g)
300 g pastabloem type 00 + extra
3 eieren
1 eidooier
4 el olijfolie
40 g amaretti (Italiaanse amandelkoekjes)
50 g geraspte Parmezaanse kaas
4 blaadjes salie + extra
Nootmuskaat naar smaak
10 g roomboter
1 kleine ui
100 g walnoten
250 ml groentebouillon
3 el olijfolie extra vierge + extra
2 el appelcider- of wittewijnazijn
1 el ahornsiroop
1 tl mosterd
2 kropjes mini-romaine sla
50 g amandelen
125 g crème fraîche


Verder heb je nodig


Keukenmachine of mixer met deeghaken, vershoudfolie, Blender of staafmixer met hakmolen, pastamachine of deegroller, evt. deegrollertje (met kartelrand)

Ravioli met zoete aardappel en amaretti
Ravioli met zoete aardappel en amaretti

Deze ravioli is gebaseerd op de klassieke ravioli met pompoen en amaretti. Amaretti zijn kleine krokante Italiaanse amandelkoekjes. Ze zorgen in deze pasta voor een zacht en zoet amandelaccent. Een fantastische combinatie met de zoete aardappel, wat ons betreft: een nieuwe ravioli-klassieker

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kneed in de Keukenmachine, met de mixer of met de hand van de bloem, de eieren, de eidooier, 2 eetlepels olijfolie en een flinke snuf zout een soepel deeg. Laat het deeg verpakt in vershoudfolie 1 uur rusten.
2. Pureer voor de vulling in de blender of hakmolen van de staafmixer 300 gram zoete aardappelblokjes met de amaretti, de kaas en salie fijn.
3. Voeg een scheutje water toe zodat een smeuïge vulling ontstaat. Breng op smaak met nootmuskaat en zout. 4. Verdeel het deeg in 4-6 porties. Rol elke portie deeg op een pastamachine of met de deegroller op een bebloemd werkvlak uit tot een lap van 1 mm dikte.
5. Leg de deeglap in de breedte op een bebloemd werkvlak.
6. Verdeel met twee dessertlepeltjes over de onderste helft van het deeg kleine bergjes van de zoete aardappelvulling.
7. Klap de bovenste deeghelft over de vulling en druk het deeg rond de vulling goed dicht; zorg dat de vulling geen lucht bevat.
8. Snijd met het deegrollertje of een scherp mes het deeg in ravioli. Maak zo met de rest van het deeg en de vulling meer ravioli.
9. Leg de ravioli in één laag op een bebloemd werkvlak.
10. Verhit in een koekenpan de laatste 2 eetlepels olijfolie. Bak de rest van de zoete aardappelblokjes in 10-15 minuten bruin en gaar.
11. Breng voor de pasta een pan met ruim water aan de kook.
12. Smelt in een sauspan de boter. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de helft van de walnoten toe. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de saus 4 minuten zachtjes koken.
13. Rooster intussen de rest van de walnoten in een droge koekenpan goudbruin.
14. Klop een vinaigrette van de extra vierge olijfolie, de azijn, de ahornsiroop en de mosterd. Breng op smaak met zout en peper.
15. Haal de slablaadjes van de kropjes los. Was en droog de sla. Maak de sla aan met de vinaigrette. Verdeel de gebakken aardappelblokjes en de amandelen over de sla.
16. Voeg een flinke snuf zout aan het pastawater toe en kook de ravioli in 3-4 minuten gaar. Roer de crème fraîche door de saus en pureer met de staafmixer glad. Breng op smaak met peper.
17. Schep de ravioli met een schuimspaan uit de pan op een warme schaal. Schep er wat saus over. Bestrooi de ravioli met de walnoten, wat extra salieblaadjes en peper naar smaak.
18. Besprenkel met extra vierge olijfolie en serveer met de salade.

Tags, ,

Serveertip

1473273



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top