1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gevulde eitjes uit de oven

Gevulde eitjes uit de oven

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-08-2019

Ingrediënten 6 personen


6 eieren
2 sjalotten
4 el verse kruiden (gehakt: peterselie, bieslook, kervel, dragon,...)
1 el mosterd
75 g room
1 el witte wijnazijn
75 g boter
zout
peper


Gevulde eitjes uit de oven
Gevulde eitjes uit de oven

Heerlijk en origineel

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 200°C.
-Kook de eieren hard en laat ze schrikken onder koud water, pel en halveer ze.
- Haal de eidooiers eruit met een vork en plet ze.
2 Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Vermeng de helft van de gehakte kruiden met de sjalot, mosterd, room en de hardgekookte eidooiers. Kruid met peper en zout. Vul de halve eitjes met het mengsel en zet ze in een ingevette ovenschaal.
3 Laat de boter smelten in een pan en meng de rest van de gehakte kruiden en de azijn erdoor. Besprenkel de eitjes met de boter-kruidensaus.
4 Zet in de oven en laat de eitjes goudbruin kleuren (5 à 10 min.). Bestrooi ze net voor het serveren met extra kruiden.

Tags

Bron

Libelle



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top