Zuurkoolovenschotel met rozijntjes, gehakt en garam massala

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-08-2019
  • Zuurkoolovenschotel met rozijntjes, gehakt en garam massala

    Zuurkoolovenschotel met rozijntjes, gehakt en garam massala

    Zuurkoolovenschotel met rozijntjes, gehakt en garam massala

Zuurkoolovenschotel is de maaltijd voor een koude avond om met het hele gezin van te genieten. De klassieke combinatie met zuurkool is kerrie. Heerlijk, maar ik doe het net even iets anders. Ik gebruik het Indiase kruiden mengsel garam massala. Garam massala is een soort kerrie maar er zitten ook nog andere specerijen is zoals kaneel en zwarte peper. Hierdoor wordt het een mengsel met warme kruiden. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg aardappelen
1 el zonnebloemolie
1 ui
500 g gehakt
2 el garam massala
2 el ketchup
500 g zuurkool
100 g rozijntjes
100 ml crème fraîche
versgemalen peper en zout
200 g geraspte kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank en mes, stamper, ovenschaal

Bereidingswijze

1. Kook de aardappelen gaar in ruimwater met een snuf zout.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
3. Snipper de ui en bak deze samen met het gehakt in de zonnebloemolie in een koekenpan.
4. Wanneer het gehakt geruld is voeg je de garam massala, ketchup, peper en zout toe.
5. Bak het gehakt nog 2 minuten.
6. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen fijn met een stamper in de pan met de crème fraîche, peper en zout.
7. Meng de zuurkool met de rozijntjes in een schaaltje.
7. Doe het gehakt in een ovenschaal, schep hier de zuurkool met de rozijntjes overheen en daarna de aardappelpuree. Garneer met de geraspte kaas.
8. Plaats de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voor verwarmde oven.

Laatste reacties

Tanjanami avatar
Tanjanami 08-12-2019

Heerlijk kruidig! :-)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten