1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Lamsspiesjes met rozemarijn en rösti mini

Lamsspiesjes met rozemarijn en rösti mini

Door: aviko

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-08-2019

Ingrediënten 4 personen


1 verpakking Aviko Airfryer Rösti Mini (600 g)
700 g lamsfilet, in blokjes van 1 cm
2 takjes rozemarijn
Sap en rasp van 1 citroen
3 el olijfolie
100 g oud witbrood
1 el amandelschaafsel
2 grote eidooiers
3 tenen knoflook
200 ml arachideolie
1 cm gemberwortel, geschild en geraspt
3 el volle yoghurt
100 g veldsla
1 el olijfolie extra vierge
3 minikomkommers, in plakjes
2 takjes munt, blaadjes grofgehakt
4 takjes koriander, grofgehakt


Verder heb je nodig


Staafmixer, satéprikkers

Lamsspiesjes met rozemarijn en rösti mini
Lamsspiesjes met rozemarijn en rösti mini

Arrosticini, spiesjes met mals en sappig lamsvlees, daar hoort natuurlijk fantastische aioli bij. Het geheime ingrediënt is broodkruim. Een heerlijk gerecht, deze lamsspiesjes met rozemarijn en mini rösti's.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doe het lamsvlees in een schaal en ris de naaldjes van de rozemarijn erboven.
2. Voeg de citroenrasp, de helft van het citroensap, de olijfolie, zout en peper toe. Schep goed om en zet apart om te marineren.
Maak intussen de aioli.
3. Week het brood in water. Rooster het amandelschaafsel lichtbruin in een droge Koekenpan en schud op een bord.
4. Pureer in een hoge maatbeker met de staafmixer de eidooiers met 2 tenen knoflook, de rest van het citroensap en de arachideolie tot een lobbige mayonaise.
5. Voeg het goed uitgeknepen brood en het amandelschaafsel toe en pureer nogmaals kort.
6. Verwarm intussen ook de airfryer voor op 200 ºC. Bak de mini-rösti in 12 minuten goudbruin en gaar. Schud ze tussentijds eenmaal om.
7. Rijg het lamsvlees aan satéprikkers en rooster in 8 minuten op de barbecue of onder de ovengrill bruin en rosé of net gaar. Keer de spiesjes regelmatig.
8. Pers voor de dressing het laatste teentje knoflook en meng met de gember, de yoghurt en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat extra citroensap.
9. Meng de veldsla met de komkommer, de munt en de koriander. Maak de salade aan met de dressing.
10. Leg de lamsspiesjes op een schaal en schep er de mini-rösti bij.
11. Serveer met de salade.

Tags, , , ,

Serveertip

1473249



Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top