1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italiaanse groenten uit de oven met rösti rondjes

Italiaanse groenten uit de oven met rösti rondjes

Door: aviko

Italiaanse groenten uit de oven met rösti rondjes
Italiaanse groenten uit de oven met rösti rondjes
  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-08-2019

Voor een dag zonder vlees is deze groenteschotel met röstirondjes het antwoord. De parmezaanse kaas zorgt voor een extra hartige smaak. Strooi er uit de oven ook nog wat kaas over, of serveer er een schaaltje Parmezaan apart bij.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


1 verpakking Aviko Rösti Rondjes Naturel (750 g)
8 groene asperges
½ courgette
½ aubergine
1 rode paprika
1 rode ui
1 winterpeen
250 g champignons
200 g bladspinazie
50 g roomboter
50 g bloem
300 ml volle melk
125 ml groentebouillon
50 g geraspte Parmezaanse kaas + extra
Nootmuskaat


Verder heb je nodig


Ronde ovenschaal van 24 cm doorsnede, bakplaat met bakpapier


Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Bedek de binnenrand van de Ovenschaal met röstirondjes. Leg de rest van de rondjes op de bakplaat.
2. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges af en snijd ze stukken van 4-5 cm. Verhit in een wok 2 eetlepels olie. Bak de asperges in 4 minuten beetgaar.
3. Snijd intussen de rest van de groenten in stukjes van 2 cm.
4. Schep de asperges uit de wok. Schenk de resterende 2 eetlepels olie in de wok en roerbak de rest van de groenten in 5 minuten beetgaar.
5. Voeg als laatste de spinazie toe en laat het blad al omscheppend slinken.
6. Smelt intussen in een sauspan de boter. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee zonder te kleuren. Schenk langzaam en al kloppende met een garde de melk en daarna de bouillon erbij en verwarm tot een gladde, gebonden saus ontstaat.
7. Breng op smaak met een royale handvol geraspte Parmezaanse kaas, nootmuskaat, peper en een beetje zout.
8. Schep de groenten in de ovenschaal. Schenk de saus erover. Bak de groenteschotel met de röstirondjes in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

Tags, , ,

Serveertip

Bestrooi de gegratineerde groenten uit de oven met wat extra Parmezaan, of serveer de geraspte kaas er apart bij.

1473247



Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top