1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Crescia met rösti en venkelsalade

Crescia met rösti en venkelsalade

Door: aviko

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 27-08-2019

Ingrediënten 6 personen


½ verpakking Aviko Rösti Original (à 750 g)
500 g bloem
1 ei
100 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
80 ml lauwwarme melk
60 g reuzel (of extra roomboter)
1 flinke venkelknol
400 ml witte wijnazijn
3 el rietsuiker
1 el mosterdzaad
2 stuks steranijs
Olijfolie of bakspray, om in te vetten
2 el olijfolie
200 g salami
200 g parmaham
1 bol mozzarella (125 g)
100 g rucola
50 g Parmezaanse kaas (stukje)


Verder heb je nodig


Keukenmachine of Mixer met deeghaken, deegroller, kwastje, schone (weck)pot

Crescia met rösti en venkelsalade
Crescia met rösti en venkelsalade

Crescia is het typische platbrood uit de Italiaanse streek Le Marche. Deze crescia met rösti is een klassiek Italiaans gerecht met een twist en viel bij de Italianen enorm in de smaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kneed in de Keukenmachine of met de mixer een soepel deeg van de bloem, het ei, de roomboter, de melk en 120 ml water plus 7 gram zout.
2. Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie 20 minuten rusten.
3. Trek aan één kant van het deeg en vouw naar het midden.
4. Trek ook aan de andere kant van het deeg en vouw eveneens naar het midden, het eerste deel overlappend. 5. Keer het deeg een slag (90º) en herhaal dit uitrekken en vouwen.
6. Leg het deeg met de gevouwen kant naar beneden en laat weer 20 minuten rusten.
7. Verdeel het deeg in 6 gelijke porties. Vorm van elke portie een bal.
8. Herhaal het uitrekken, vouwen en keren nu aan beide kanten van de kleine deegballetjes.
9. Laat weer 20 minuten rusten op de gevouwen kant.
10. Rol elk deegballetje uit tot een lap van 2-3 mm dikte. Bestrijk het deeg dun met reuzel.
11. Rol elk lapje deeg op, draai het uiteinde van de rolletjes naar binnen en draai de rest van het deegrolletje eromheen zodat een slakkenhuis ontstaat. Laat ze afgedekt 1 uur rusten in de koelkast.
12. Schaaf intussen met de mandoline de venkel in ragfijne reepjes, of snijd de venkel met een mes flinterdun. 13. Stop de venkel in een schone pot.
14. Breng in een steelpan de wijnazijn met de suiker, de mosterdzaadjes en de steranijs tegen de kook.
15. Laat de suiker oplossen en schenk de warme marinade over de venkel. Laat afkoelen.
16. Verhit een pan met dikke bodem (of een pizzasteen op de barbecue). Zorg dat de pan heet genoeg is zodat het deeg snel bakt, maar niet gloeiend heet want dan verbrandt het deeg en heeft de binnenkant onvoldoende tijd om te garen.
17. Rol elk slakje uit tot een ronde deeglap van 2-3 mm dikte. Vet de pan in met olijfolie of bakspray en leg telkens een deeglap in de pan.
18. Bak elke crescia in 2 minuten per kant goudbruin en gaar.
19. Verhit intussen in een ruime koekenpan 2 eetlepels olijfolie.
20. Bak de rösti in 10-15 minuten goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om.
21. Snijd de mozzarella in plakjes.
22. Beleg elke crescia met salami of parmaham, mozzarella en wat rucola.
23. Bestrooi met rösti en schaaf er Parmezaanse kaas boven.
24. Klap de crescia dubbel en leg op een schaal of plank.
25. Serveer met de zoetzure venkelsalade.

Tags, , ,

Serveertip

Tip: Het deeg vraagt wat tijd maar kan prima een dag van tevoren worden bereid. Bewaar de slakhuisjes afgedekt in de koelkast.

1473241



Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top