Aubergineschotel met zoete aardappel

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 27-08-2019
  • Aubergineschotel met zoete aardappel

    Aubergineschotel met zoete aardappel

    Aubergineschotel met zoete aardappel

Aubergineschotel is een klassieker uit de Italiaanse keuken. Deze ovenschotel zit boordevol groenten. Bij deze variant voegen we zoete aardappelblokjes toe voor een extra voedzame, glutenvrije ovenschotel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 verpakking Aviko Zoete Aardappel Blokjes (450 g)
2 aubergines, in plakjes
2 uien, in ringen
6 el olijfolie
2 tl gedroogde oregano
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 sjalotten, fijngehakt
3 blikken tomatenblokjes met basilicum (à 400 g)
1 ei
250 g ricotta
25 g Parmezaanse kaas (stukje)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakplaat met bakpapier, Ovenschaal (30x20 cm), rasp

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
2. Leg de plakjes aubergine op de bakplaat.
3. Verdeel er de blokjes zoete aardappel en de uiringen over.
4. Besprenkel met 4 eetlepels olijfolie en bestrooi met de oregano.
5. Rooster de groenten 15 minuten in de voorverwarmde oven.
6. Verhit in een Koekenpan de laatste 2 eetlepels olijfolie.
7. Fruit de knoflook met de sjalot 2 minuten.
8. Voeg de tomatenblokjes met het blikvocht toe en verwarm 5 minuten zachtjes.
9. Klop het ei los en meng met de ricotta. Voeg zout en peper naar smaak toe.
10. Schep 3 eetlepels tomatensaus in de ovenschaal.
11. Beleg met de aubergine, zoete aardappel en ui. Maak zo meer lagen met de rest van de saus en de geroosterde groenten; houd 2 plakjes aubergine apart en eindig met een laag tomatensaus.
12. Strijk de ricotta uit over de aubergineschotel.
13. Leg de apart gehouden aubergines erop en rasp de Parmezaanse kaas erover.
14. Bak de aubergineschotel in de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.

Serveertip

1473239

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten