1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Cannelloni
  6. Koolhydraatarme cannelloni met aubergine

Koolhydraatarme cannelloni met aubergine

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-08-2019

Ingrediënten 4 personen


2 grote aubergines
2 knoflooktenen, fijn gesneden
400 g verse spinazie
rasp van een halve citroen
50 g geroosterde pijnboompitjes
versgemalen peper en zout
olijfolie
500 g ricotta

1 ui, gesnipperd
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
700 ml gezeefde tomaat
250 g tomatenblokjes
250 g mozzarella
100 g geraspte Parmezaanse kaas
10 g verse basilicum


Verder heb je nodig


Ovenschaal, snijplank en mes, koekenpan


Koolhydraatarme cannelloni met aubergine

Koolhydraatarme cannelloni met aubergine

Heb je welleens canneloni gegeten? Dit Italiaanse gerecht is fenomenaal. Houd je van lasagne? Dan houd je zeker weten van cannelloni! Je zou kunnen zeggen dat het een heerlijke vegetarishe variant is van lasagne. Ik ben op het idee gekomen om koolhydraatarme cannelloni te maken omdat veel mensen die ik ken koolhydraatarm eten. Het kan soms best lastig zijn om dan toch een feestelijk gerecht op tafel te zetten wat ook een voldaan gevoel geeft. Deze koolhydraatarme cannelloni met aubergine has it all! Op en top comfort food voor als je (een keer) geen vlees wilt eten en/ of minder koolhydraten wilt eten. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de aubergines in langwerpige plakken. Strooi hier zout overheen en smeer ze in met olijfolie.
3. Grill de aubergines in een grillpan tot ze mooie grillstrepen krijgen. Bewaar apart.
4. Bak de spinazie in een scheutje olijfolie met 1 gesneden knoflookteen tot deze helemaal geslonken is. Doe de spinazie in een bakje en zet apart.
5. Bak nu in dezelfde pan de knoflook en ui met de Italiaanse kruiden in een scheutje olijfolie. Doe hier wanneer de ui glazig is de gezeefde tomaat en tomaten blokjes bij. Breng op smaak met peper en zout.
6. Doe dan de pijnboompitjes, ricotta, citroenrasp, peper en zout bij de spinazie en meng goed.
7. Leg een el van het spinaziemengsel op elke plak aubergine en rol op. Leg in een grote ovenschaal. Schenk de tomatensaus over het geheel en verdeel de mozzarella en Parmezaanse kaas over de saus.
8. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven en garneer met verse basilicum.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top