Spaghetti Alla Norma

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-08-2019
  • Spaghetti Alla Norma

    Spaghetti Alla Norma

    Spaghetti Alla Norma

Aubergines lenen zich dankzij hun vlezige structuur vaak perfect als vleesvervanger in een gerecht, De Italianen zijn zich hier al jaren bewust van. Denk aan melanzane alla parmigiana en spaghetti alla norma. Twee eeuwen oude Italiaanse klassiekers waarbij de grootste vleesliefhebbers het vlees niet eens missen. Spaghetti alla norma is de trots van de Siciliaanse keuken en dat is niet voor niks. De pastasaus van spaghetti alla norma zit bomvol smaak. Je maakt zoals de ware Italiaanse keuken betaamt maar gebruik van enkele ingredienten. Maar de combinaties zijn zo on point dat je smaakpuppilen staan te dansen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 aubergines
zout
300 g gedroogde spaghetti
8 tomaten
3 knoflooktenen
2 el olijfolie
1 el suiker
Versgemalen peper en zout
40 g verse basilicum
100 g geraspte Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
diepe koekenpan, snijplank en mes

Bereidingswijze

1. Snijd de aubergines in blokjes van 2 bij 2 cm. Leg ze apart, bestrooi ze met zout en laat staan tot je ze gaat bakken.
2. Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld staat.
3. Snijd de tomaten in blokjes en de knoflooktenen in dunne schijfjes.
4. Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan. Bak hier de knoflook kort in met de suiker.
5. Doe vervolgens de aubergine blokjes in de pan en zet het vuur iets hoger. Bak tot je de aubergine blokjes ziet verkleuren. Voeg dan de tomatenblokjes toe.
6. Zet het vuur zacht en laat de saus ongeveer 15 min indikken.
7. Giet ondertussen de spaghetti af en rasp de Parmezaanse kaas.
8. Doe de spaghetti bij de saus en scheur de basilicum over het geheel. Breng op smaak met peper en zout. Meng met elkaar.
9. Serveer met de geraspte Parmezaanse kaas.

Laatste reacties

Mjammie68 avatar
Mjammie68 06-10-2020

Heerlijk recept. Zelf laat ik de saus veel langer doorkoken

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten