Pittige Koreaanse gehakt quesadilla's

  • Wereld, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-08-2019
  • Pittige Koreaanse gehakt quesadilla's

    Pittige Koreaanse gehakt quesadilla's

    Pittige Koreaanse gehakt quesadilla's

Ik ben dol op quesadilla's! De gesmolten kaas tussen twee dunne knapperige tortilla's geeft me een comfortabel gevoel, Quesadilla's met een Aziatische twist zijn nog beter, Op de een of andere manier gaat pittig en zoet onwijs goed samen met de smeeige quesadilla. En welke Aziatische keuken staat er beter bekend om zoete, pittige gerechten dan de Koreaanse keuken? Bulgogi bijvoorbeeld is een Koreeans gerecht waarbij rundvlees gemarineerd is in een pittige, zoete saus. Dit gerecht heb ik als inspiratie gebruikt voor de pittige Koreaanse gehakt quesadilla's. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 rode uien, in ringen gesneden
1 el zonnebloemolie
500 g gehakt
2 el bruine suiker
2 el sojasaus
2 knoflooktenen
1 tl geraspte gember
snuf zout
vers gemalen rode peper
3 bos-uien
600 g geraspte mozzarella
8 tortilla wraps
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan of pannenkoekenpan, snijplank en mes

Bereidingswijze

1. Verhit een el zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
2. Bak hier de uienringen in. Doe hier na ongeveer 2 minuten de gehakt bij en bak deze rul.
3. Meng de bruine suiker, sojasaus, knoflook en gember in een mengbeker en giet bij het gehakt.
4. Bak nog eens 2 minuten en proef. Breng zo nodig op smaak met zout.
5. Doe nu naar smaak de gemalen rode peper erbij.
6. Snijd de bosui in ringen.
7. Leg een tortillawrap in een schone koekenpan op middelhoog vuur. Beleg deze met 150 g geraspte mozzarella, een paar flinke scheppen van het gehakt mengsel en een handje bosui. Dek af met nog een tortillawrap.
8. Druk de tortilla aan met een bord. Check na 3 minuten of de kaas al goed gesmolten is en de onderkant van de onderste tortilla een beetje goud is geworden.
9. Keer dan de quesadilla om met behulp van een bord. En bak nog eens 3 minuten. Leg hem daarna op een snijplank.
10. Herhaal dit tot de tortilla's op zijn.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten