1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Ovenschoteltje van puree en boerengehakt met pickles

Ovenschoteltje van puree en boerengehakt met pickles

Door: marcdepester

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-08-2019

Ingrediënten 4 personen


800 gram boerengehakt grof gemalen varkensgehakt
1 kg loskokende aardappelen
1 dl melk
1 eidooier
1 sjalot fijngesneden
1 courgette in hapklare brokjes gesneden
1 aubergine in hapklare brokjes gesneden
10 cl witbier
2 eetlepels verse peterselie fijngehakt
8 eetlepels pickles
boter
peper, zout en nootmuskaat


Ovenschoteltje van puree en boerengehakt met pickles
Ovenschoteltje van puree en boerengehakt met pickles

Deze schotel is lekker eenvoudig en zalig simpel. Ook ideaal om een dag op voorhand te maken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schil de aardappelen en breng ze aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water.
-Smelt ondertussen een klontje boter in een bakpan. Bak het gehakt rul en kruid naar smaak met peper en zout.
-Voeg de fijngesneden sjalot toe aan het gehakt en laat glazig worden. Voeg dan de stukjes courgette en aubergine toe.
-Zet onder met het witbier - dit zorgt voor een aangename frisse, licht-bittere toets, en laat even uitkoken op een zacht vuur. Werk dan af met de peterselie en peper/zout naar wens.
-Giet de aardappelen, eenmaal gaar, af en plet fijn. Meng er de melk en de eidooier onder. Indien de puree nog te dik is, kan je nog wat melk toevoegen. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

-Stort het gehakt en de groentjes uit in een ovenschotel. Bedek met de puree. Schuif in een voorverwarmde oven (180°) en laat nog een kwartiertje warmen. Heb je minder tijd, kan je de schotel ook een vijftal minuutjes onder een hete grill zetten.
Serveer met twee flinke eetlepels pickles

Tags

Bron

Recepten be



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top