1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Zalmquiche met worteltjes en lente-ui

Zalmquiche met worteltjes en lente-ui

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-08-2019

Ingrediënten 4 personen


6 plakken bladerdeeg
6 eieren
125 ml kookroom light
100 g geraspte extra oude kaas
200 g gerookte zalm
1 citroen
4 wortels
1 el olijfolie
2 lente-uien
20 g boter
zout
peper


Verder heb je nodig


Quichevorm van 26 cm

Zalmquiche met worteltjes en lente-ui
Zalmquiche met worteltjes en lente-ui

Lekker voor met Pasen op een brunch buffet of als hoofdgerecht met een lekker salade.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210 graden.Pers een halve citroen uit en snij de andere helft in partjes. Snij de lente-uien in ringetjes en de wortels in plakjes. Bak de wortels 5 minuten aan in de olijfolie. Laat de bladerdeegvellen ontdooien.Vet de quichevorm in met boter.Maak het eimengsel: meng de eieren, de room, de oude kaas en het citroensap in een kom. Breng op smaak met zout en peper.Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Verdeel de gerookte zalm, de lente-ui en de wortels over de quichevorm. Verdeel het eimengsel over de quiche. Bak de zalmquiche 45 minuten goudbruin. Garneer met de partjes citroen.

Tags,

Serveertip

Eventueel Dille toevoegen.

Bron

Lidl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van victorv


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van victorv
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top