Mosselen op de BBQ met chermoula

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-08-2019
  • Mosselen op de BBQ met chermoula

    Mosselen op de BBQ met chermoula

    Mosselen op de BBQ met chermoula

Op zoek naar een snel en simpel hapje voor op de barbecue? Probeer dan zeker deze mosselen met chermoula, de ideale starter van jouw barbecue waar het westen en het oosten elkaar ontmoeten........Chermoula of charmoula is een marinade en relish uit de Algerijnse, Libische, Marokkaanse en Tunesische keuken. Het wordt traditioneel gebruikt voor het kruiden van vis of zeevruchten, maar kan ook worden toegepast bij vlees- en groentegerechten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
½ kg mosselen

Voor de chermoula :

een handje dragon
een handje platte peterselie
een handje koriander
1 teentje knoflook
Sap van een een halve citroen
zeste van een halve citroen
een scheutje olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Kook de mosselen tot ze zich openen. Verwijder één van de twee schelpen.
-Hak de dragon, peterselie en koriander fijn. Meng de kruiden met geplette look, sap en zeste van een halve citroen en olijfolie.
-Werk de chermoula af met peper en zout.
-Plaats de halve mosselen in een grillschaaltje en stijk ze in met de chermoula.
-Laat de mosselen opnieuw opwarmen op de barbecue.

Bron

VTM - Sandra Bekkari

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten