1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Mosselen op de BBQ met chermoula

Mosselen op de BBQ met chermoula

Door: marcdepester

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-08-2019

Ingrediënten 4 personen


½ kg mosselen

Voor de chermoula :

een handje dragon
een handje platte peterselie
een handje koriander
1 teentje knoflook
Sap van een een halve citroen
zeste van een halve citroen
een scheutje olijfolie
peper en zout


Mosselen op de BBQ met chermoula
Mosselen op de BBQ met chermoula

Op zoek naar een snel en simpel hapje voor op de barbecue? Probeer dan zeker deze mosselen met chermoula, de ideale starter van jouw barbecue waar het westen en het oosten elkaar ontmoeten........Chermoula of charmoula is een marinade en relish uit de Algerijnse, Libische, Marokkaanse en Tunesische keuken. Het wordt traditioneel gebruikt voor het kruiden van vis of zeevruchten, maar kan ook worden toegepast bij vlees- en groentegerechten.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook de mosselen tot ze zich openen. Verwijder één van de twee schelpen.
-Hak de dragon, peterselie en koriander fijn. Meng de kruiden met geplette look, sap en zeste van een halve citroen en olijfolie.
-Werk de chermoula af met peper en zout.
-Plaats de halve mosselen in een grillschaaltje en stijk ze in met de chermoula.
-Laat de mosselen opnieuw opwarmen op de barbecue.

Tags

Bron

VTM - Sandra Bekkari



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top