1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. Pruimenjam met een tic

Pruimenjam met een tic

Door: wilmiewillemse

  • Regionaal, Streekgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-08-2019

Ingrediënten 1 personen


- 1500 gram pruimen, ontpit en in stukjes
- 500 gram Geleisuiker speciaal (van Gilse)
- 3 borrelglaasje Moscatel, Licor 43 of Amaretto
- kaneelstok of 1 tl kaneelpoeder


Pruimenjam met een tic
Pruimenjam met een tic
Pruimenjam met een tic
Pruimenjam met een tic
Pruimenjam met een tic
Pruimenjam met een tic
Pruimenjam met een tic
Pruimenjam met een tic
Pruimenjam met een tic
Pruimenjam met een tic
Pruimenjam met een tic
Pruimenjam met een tic
Pruimenjam met een tic
Pruimenjam met een tic
Pruimenjam met een tic
Pruimenjam met een tic
Pruimenjam met een tic
Pruimenjam met een tic
Pruimenjam met een tic
Pruimenjam met een tic
Pruimenjam met een tic
Pruimenjam met een tic

Eigenlijk is het niet pruimenjam met 1 tic maar zelfs met meerdere tikken
Pruimenjam had ik nog nooit eerder gemaakt maar omdat ik wel  genoeg ervaring heb met andere soorten jam en omdat ik daar graag een of ander likeurtje aan toevoeg wilde ik dat met deze pruimenjam ook weer zo doen.  Ik had zoveel pruimen dat ik niet hoefde te kiezen en ik kon dus meteen 3 varianten maken. Te weten: Moscatel (= een zoete Spaanse dessertwijn) Licor 43 en Amaretto.  Kaneel heb ik als rode draad bij alledrie de jams gebruikt.
Ik gebruik altijd de minder zoete geleisuiker speciaal (van Gilse). Ik heb in dit recept 500 gram suiker (Geleisuiker speciaal) op 1500 gram pruimen gebruikt. (Dus 1 deel suiker op 3 delen vruchten)
Heb je minder pruimen dan kun je gewoon dezelfde verhouding hanteren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingswijze:
- Doe de pruimenstukjes in een pan en voeg de drank en de kaneel toe.
- Laat dit een kwartiertje zachtjes koken tot de pruimen zacht worden en voeg indien nodig een beetje water toe.
- Doe dan de suiker erbij en laat het geheel nog 5 minuutjes zachtjes doorkoken.
- Vul dan de schone potten met behulp van een trechter en draai het deksel goed strak dicht.
- Zet de potten op z'n kop en laat het ongeveer 5 tot 10 minuten zo staan.
- Daarna kun je de potten weer omdraaien, let op dat ze goed vacuüm zijn. Dit kun je controleren door met je vinger op het deksel te duwen. Het deksel mag niet "klikken".
- Bewaar de jampotten op een koele en donkere plaats. Geopende potten kun je het beste in de koelkast bewaren.

Tags, , , , , , , , , ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top