1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Nasi goreng
  6. Nasi Goreng van Meyke

Nasi Goreng van Meyke

Door: DennisKooktGraag

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-08-2019

Ingrediënten 4 personen


300 gr. basmati of pandan rijst
2 paprika's
2 rode pepers waarvan 1 ontdaan van zaadjes
1 Prei
4 tenen knoflook
2 uien
peper
zout
kurkuma
150 gram hamblokjes
4 eieren


Verder heb je nodig


Blender of keukenmachine
wok of grote pan
snijplank
mes


Dit recept heb ik gekregen van een vriendin. Of eigenlijk, wat tips over hoe dit te maken zoals ze in haar deel van indonesie dit maken. ook fijn is dat het geheel zonder pakjes en zakjes is. Nou heb ik in dit recept wel ham gebruikt maar die kun je ook weg laten want dat zit er origineel niet in. Voor de rest gewoon simpel maar lekker! Mijn vrienden waren in ieder geval enthousiast. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Begin met het koken van de rijst en voeg in het water flink wat Kurkuma toe. Dit maakt de rijst geel. kook de rijst bij voorkeur een avond van tevoren.

Op de dag zelf.
Snij de peper doormidden en ontdoe van de zaadjes. hak vervolgens in grove stukken.
Doe dit ook met 1 paprika en 1 ui.
Stop dit in de blender samen met 3 tenen knoflook, wat peper, zout en een klein beetje water.
Meng het geheel tot een soort pasta.

Snij de andere peper in ringen (eventueel zonder de zaadjes) de ui in kwart ringen, de paprika in blokjes en de prei in halve ringen.
Snij het 4e teentje knoflook fijn (tip: gebruik hier een beetje zeezout. Dat voorkomt het bitter worden)

Doe een beetje zonnebloemolie in de pan op middelhoog vuur en voeg de ui toe. Zodra deze zacht begint te worden kan de paprika en peper erbij en bak door tot de paprika beetgaar is.

Voeg vervolgens de prei toe en bak even een minuutje ofzo mee tot deze begint te slinken. Nu mag ook de ham erbij. Voeg nu de pasta uit de blender toe en laat koken tot het water is verdampt. Breng op smaak met peper en zout en voeg vervolgens de rijst toe en bak nog heel even door op lager vuur.

Klop de eieren los met een beetje peper en zout en bak als een omelet. Snij in reepjes en voeg toe aan de nasi.

Eet smakelijk!

Tags, , , , ,

Serveertip

Ook lekker met eventueel gerookte kipfilet in plaats van ham. Serveer met een lekkere atjar van komkommer en eventueel als je van echt pittig houd een goede sambal.

Bron

Een goede vriendin.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van DennisKooktGraag
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top