Witte wijnsaus

  • Frans, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-08-2019
  • Witte wijnsaus

    Witte wijnsaus

    Witte wijnsaus

Witte wijnsaus, ook een basis voor andere sausen bij een lekker stukje vis.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
20g Boter
25g bloem
1dl witte wijn
1dl room
citroensap
peper en zout
visfumet
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Smelt in een pan de boter en roer er met een spatel de gezeefde bloem door.
- Laat de roux op een zacht vuurtje drogen. Roer regelmatig en laat afkoelen.
-Breng de visfumet aan de kook. Voeg er de roux al roeren met een klopper aan toe.
-Verminder het vuur en laat al roerend binden. Laat ministens 3 minuten koken en zeef de visveloutésaus.
-Reinig en snipper het sjalotje. Stoof de snippers glazig in wat Solo zonder ze te kleuren.
- Bevochtig met de wijn.
-Kook in tot de helft en voeg er de visvolontésaus aan toe.
-Breng al roeren met een klopper tot het kookpunt en voeg de room toe, kruid met peper en zout en zeef de saus.

Bron

Dekookbijbel

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten