1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Bananenbrood

Bananenbrood

Door: sipreana

  • Multi-cultureel, Brood
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-08-2019

Ingrediënten 16 personen


3 bananen
150 gram kikkerwtenmeel
2 theelepel bakpoeder
3 eieren
snuf zout
75 gram ontpitte dadels
1 hand noten (amandel, hazelnoot, wat je lekker vindt
snuf kaneel
bakpapier


Verder heb je nodig


Keukenmachine
Cakevorm

Bananenbrood
Bananenbrood

Ik onderzoek graag hoe ik koolhydraten, suikers en vet kan beperken in mijn eetpatroon, In die zoektocht experimenteer ik graag met o.a. met kikkererwtenmeel. In mijn zoektocht naar een lekker suikervrij alternatief van koekjes en cake stuitte ik op het fenomeen bananenbrood. Daarmee ben ik gaan experimenteren met een, volgens mij, heerlijk resultaat.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine en meng alles in enkele seconden (niet te lang!) tot een glad beslag.
Bekleed de cakevorm met het bakpapier
Giet het mengsel in de vorm.
Zet de cakevorm in de oven en bak het bananenbrood in circa 50 minuten gaar.
Controle: als je er een satéprikker insteekt en die komt er droog uit, dan is je brood gaar.
Haal het bananenbrood vervolgens uit de oven, laat iets afkoelen en snijd vervolgens in plakken.

Tags, , ,

Serveertip

Ik haal er met mijn cakevorm 16 plakken uit. Die vries ik per stuk in, ingepakt in keukenfolie.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sipreana
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top